„Festmények, grafikák, kerámiák, építészet, belsőépítészet, újrahasznosított bútorok és egyéb berendezési tárgyak, afrikai textilek, saját bor, olasz kávé és főzőgép, kedves és szakszerű fogadtatás. Mindez olyan harmóniában, ami csak a legjobb helyekre jellemző.”

„Ismét nyílt egy jó hely a  Káli-medencében, Köveskálon a Fő utcán, a 12/a szám alatt. A MAGAZIN galériáról azért a címbeli kifejezés jutott az eszembe, mert valóban több művészeti élmény ért egyszerre, amikor előszőr léptem be a Koller Kati által kigondolt, kiküzdött (és kifizetett) élménysokaságba.

Koller Kati már eddig is több mindent alapított és működtetett itt Köveskálon  – Káli Art Inn, Vintage Garázs – és példaszerűen fel – illetve megújított néhány épületet a Hegyestű zánkai oldalán.

A hosszú fehér falakat a galéria 220 db megvásárolható képe szinte teljesen betölti úgy, hogy a festmények, grafikák elhelyezése izgalmasan vibráló felületeket alkotnak. A képeket a vásárlások ütemében pótolják.

A legtöbb festmény Börzsönyi Kollarits Ferenc (1901.1963) alkotása és egyenként is művészi értékű művek.

Az építészeti értékek első látásra a Fő utca felől tárulnak fel szerényen, de határozottan. Egy régi, vastag kőfalas egykori tehénistálló épület megmentése volt a kezdet. A népi építészet klasszikus arányait hordozza az épület, benne csodás ikeroszlopsoros, keresztgerendás faszerkezet tartja a tetőt. A felújítás a legmagasabb építészeti és belsőépítészeti kívánalmaknak is megfelel a legapróbb részletekig. Az építési munkák színvonala ifj. Egerváry László építőmester hozzáértését dícsérik. Egy máshonnan megmentett míves fa istállókapu eltolásával nyílik meg a kiállítótér a fedett, de az utcafelől nyitott, kővel rakott nagy, sülyesztett előtérből.

Bent, a képek élvezetét és a kellemes tartózkodást szolgáló berendezést találunk. Az ipari design legjobb német hagyományai szerint készült, de kiselejtezett csővázas iskolai székekre ülhetünk. A támogató vásárlásokkal teremtett afrikai munkahelyekről érkeztek a népi iparművészeti értékű igazán színes textiliák, amelyekből az ülőpárnák is készültek. Az olasz kávé kitűnő és Koller Kati jó saját borai egy régi fém bortárolóból kaphatóak grafikailag igényes cimkével. Van biciklitároló és a MAGAZIN galéria akadálymentesen, tehát kerekesszékekkel is bejárható.

A KÁLI ART INN-nel közösen, de külön is lesznek rendezvények, valamint kártyaklub is fog működni heti rendszerességgel.

Jöjjenek, éljék át ezt az élményt!”

Fegyverneky Sándor – építész